In het zaalvoetbal won Real Noorderwijk vrijdagavons van Pibo Tongeren met 0-6. Ook de beloften wonnen hun wedstrijd. Ze haalden het met 5-6.

!Pibo Tongeren - Real Noorderwijk 0-6
Beloften : 5-6

Real Noorderwijk miste zijn laatste thuiswedstrijd verleden week na de onverwachte afgelasting en mocht deze keer richting Tongeren trekken.
Het voorbije seizoen snoepte Pibo de titel af van onze beloften en ook voor Real A waren de Tongenaren meermaals het zwarte beest. Het spreekt voor zich dat Real op scherp stond. Onze jonge garde had er zin in en dreigde via Issam en Caers. Tegen de gang van het spel in kwam de thuisploeg op voorsprong : 1-0. Real is niet onder de indruk en komt langszij, Becirbegovic rondt af en 1-1. De toeschouwers krijgen een leuke pot voetbal te zien, Smeets knalt van ver, de bal gaat net naast de paal binnen en Van Bael is kansloos : 2-1. Real knokt zich via Becirbegovic en Caers opnieuw voorbij de limburgers, 2-3 is de ruststand. Snel in de 2e helft zien de Noorderwijkenaren Issam jammerlijk met een blessure uitvallen. Het belet hen echter niet om de score verder uit te diepen, Lauwers met de 2-4, Caers met een hattrick de 2-5 en de 2-6. Boeken toe zou je denken, doch Pibo knokt zich terug in de wedstrijd. Real verliest de concentratie en verdedigt slapjes waardoor Pibo Tongeren kan milderen tot 5-6. Zo wordt het einde nog een ware thriller. Van Bael moet nog enkele knappe reddingen uit zijn hoed toveren maar de 3 punten zijn binnen.

Real speelde met Davy Van Bael, Tarik Becirbegovic, Jan Beton, Yannick Scheerens, Joren Lambaerts, Niels Caers, Jelle Lauwers, Kevin Loncke, Issam Elouadi en Mohamed Raguragui.

Real A kwam op volle sterkte aan de aftrap en hoopte de zegereeks te kunnen verder zetten. Het verlies van de 3 punten voor de groene tafel lag nog steeds zwaar op de maag maar een overwinning was nodig om zich mee bovenin het klassement te nestelen. De betere kansen zijn in de aanvangsfase nochtans voor Pibo Tongeren en Aps toont meermaals zijn klasse. Dame fortuna is Real gunstig gezind, Bomboi (in begenadigde doen) probeert de wedstrijd open te breken, Cosemans profiteert van geharrewar voor doel : 0-1. Met de allerkleinste voorsprong op het scorebord loeren de bezoekers op de counter, er is echter een sublieme redding van Aps nodig om de gelijkmaker te voorkomen. Noorderwijk is wakker geschud, knappe actie Bomboi - Verheyen, de paal brengt redding.

De thuisploeg bezondigt zich aan fouten en bij de 6e overtreding (op Verheyen), gaat de bal op de tien meter lijn, Skeric in 2 tijden voorbij doelman Forier. De 0-2 is een feit en met deze stand trekken beide ploegen richting kleedkamers om te rusten. Real komt gemotiveerd terug het veld op en grijpt Tongeren meteen weer bij de keel. Cosemans met zijn 2e van de avond : 0-3. Slecht nieuws voor de Berkemussen als Verheyen uitvalt met een zware blessure, even slikken en dan er vol verder voor gaan. Loncke mag de 4e goal in het mandje leggen en zet even later, met een mooie stifter, Lagouireh alleen op weg naar doel : de keeper redt. De 0-5 is voor Bomber (die aan zijn 2e jeugd bezig is), sturm und drang, storen, vlammen en scoren. Merci Sandro ! Nog 5 min. op de klok en een nieuwe knappe actie van Scheerens - Bomboi en Lauwers, Jelle knalt over. De 0-6 komt er na een solo slim van Lagouireh die in zijn eentje de hele Tongerse verdediging oprolt. Prachtig ! Real controleert vanaf dan de verdere wedstrijd, het tikt de bal geduldig rond en speelt het simpel uit. Einduitslag 0-6 en het was genieten !

Volgende week wacht met Eisden Dorp een nieuwe moeilijke klus.

Real Noorderwijk speelde met : Tim Aps, Sandro Bomboi, Yannick Scheerens, Brecht Cosemans, Mike Verheyen, Andy Hermans, Aziz Lagouireh, Naser Skeric, Kevin Loncke, Jelle Lauwers en Davy Van Bael. Doelpunten waren van Cosemans (2), Skeric (1), Bomboi, (1), Loncke (1), Lagouireh (1)